Wie ben ik?

Ik ben Tamar, 34 jaar en ik dans al vanaf dat ik zelf een kleuter was. Ik begon als kleuter met klassiek ballet en tot mijn 12e jaar danste ik met veel plezier in de selectie klassen bij de balletstudio Kennemerland in Haarlem. Hierna heb ik enkele jaren streetdance en drama lessen gevolgd en van 2012 tot het jaar 2016 heb ik weer een paar jaar lessen gevolgd in het klassiek ballet.

In het jaar 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam voor de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Al tijdens mijn studie ontdekte ik dat het werken met kinderen mij veel plezier geeft. Daarnaast vond ik het fijn om zorg en aandacht te geven aan jonge mensen met een beperking of met ontwikkelingsachterstand.

Na mijn afstuderen kwam ik terecht bij Integraal Kindcentrum ‘Laterna Magica’ in Amsterdam. Daar heb ik tot juli 2015 met veel plezier gewerkt op mijn eigen groep binnen het kinderdagverblijf met kinderen van 0 tot 4 jaar als coach. Hier zijn ook de eerste lessen peuterdans en kleuterdans ontstaan. 

Op 30 Augustus 2014 ben ik in het huwelijksbootje gestapt met mijn man Leo en ben ik het avontuur in Friesland aangegaan om mijn passie voor dans en het werken met kinderen verder uit te bouwen binnen ‘Kijk, ik dans!’. De danslessen hebben in het najaar van 2016 even stil gelegen omdat ik trotse mama ben geworden van een prachtige dochter ‘Mirre Joy’.  Inmiddels kunnen we het blijde nieuws delen dat wij na een lang traject opnieuw in verwachting zijn en dit keer van een zoon! Vol dankbaarheid zien wij uit naar de komst van dit kleine mannetje begin februari 2023!

‘Kijk, ik dans!’ is actief sinds november 2014. Destijds ben ik begonnen met een eerste les peuterdans in Leeuwarden. Er volgde al snel verschillende leslocaties in Friesland.

In januari 2020 heb ik de cursus Taal- en Rekendans van Studioswing succesvol afgerond. Hiermee kan ik mijn danslessen nog meer verdieping geven. Daarnaast wil ik mijzelf meer inzetten voor leren door dans en beweging binnen het basisonderwijs. 

In juli 2020 heb ik besloten om voor onbepaalde tijd te stoppen met groepslessen peuter- en kleuterdans. In mijn blog vertel ik meer over hoe ik tot deze beslissing ben gekomen.

In mijn webshop zijn wel verschillende online danslessen te vinden. Aan de hand van zelfgeschreven en geïllustreerde verhaalplaten neem ik de kinderen in een dansvideo mee in een gezellige en leerzame dansles. Deze lessen zijn geschikt voor thuis, op school of op het KDV. Neem gauw een kijkje in mijn shop om de verschillende dansverhalen te bekijken en thuis mee te dansen!
Mocht je als docent zelf aan de slag willen. Inmiddels zijn er ook 2 e-books in de webshop verschenen vol dansinspiratie om zelf aan de slag te gaan met een dans- beweeg les.

Zoals jullie lezen illustreer en schrijf ik de dansverhalen zelf. Naast dansjuf ben ik ook illustrator onder de naam Tamar.illustrations. In oktober 2022 heb ik in samenwerking met schrijfster Hanna Holwerda en uitgeverij Royal Jongbloed een eerste prentenboek mogen illustreren. Dit is het actieboek ‘Dat wil ik zien!’ voor de onderbouw geworden tijdens de Kinderboekenweek in 2022! Ik ben super trots op dit mooie eindresultaat.

Mocht je meer willen weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met mij op via het contactformulier.

Liefs,

Tamar.