Wie ben ik?

Ik ben Tamar, 31 jaar en ik dans al vanaf dat ik zelf een kleuter was. Ik begon als kleuter met klassiek ballet en tot mijn 12e jaar danste ik met veel plezier in de selectie klassen bij de balletstudio Kennemerland in Haarlem. Hierna heb ik enkele jaren streetdance en drama lessen gevolgd en vanaf 2012 heb ik weer een paar jaar lessen gevolgd in het klassiek ballet.

In het jaar 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam voor de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Al tijdens mijn studie ontdekte ik dat het werken met kinderen mij veel plezier geeft. Daarnaast vond ik het fijn om zorg en aandacht te geven aan jonge mensen met een beperking of met ontwikkelingsachterstand.

Na mijn afstuderen kwam ik terecht bij Integraal Kindcentrum ‘Laterna Magica’ in Amsterdam. Daar heb ik tot juli 2015 met veel plezier gewerkt op mijn eigen groep binnen het kinderdagverblijf met kinderen van 0 tot 4 jaar als coach. Hier zijn ook de eerste lessen peuterdans en kleuterdans ontstaan. 

Op 30 Augustus 2014 ben ik in het huwelijksbootje gestapt met mijn man Leo en ben ik het avontuur in Friesland aangegaan om mijn passie voor dans en het werken met kinderen verder uit te bouwen binnen ‘Kijk, ik dans!’. De danslessen hebben in het najaar van 2016 even stil gelegen omdat ik trotse mama ben geworden van een prachtige dochter ‘Mirre Joy’. 

‘Kijk, ik dans!’ is actief sinds november 2014. Toen ging de eerste les peuterdans in Leeuwarden van start. Inmiddels worden er 6 lessen peuter en kleuterdans in de week aangeboden op verschillende locaties.

In januari 2020 heb ik de cursus Taal- en Rekendans van Studioswing succesvol afgerond. Hiermee kan ik mijn danslessen nog meer verdieping geven. Daarnaast wil ik mijzelf meer inzetten voor leren door dans en beweging binnen het basisonderwijs. 

Verder heb ik nog veel ideeën en dromen en ik kijk er naar hoe dat zich binnen ‘Kijk, ik dans!’ verder mag ontwikkelen.

In juli 2020 heb ik besloten om voor onbepaalde tijd te stoppen met lessen peuter- en kleuterdans. Wel zullen er online danslessen beschikbaar zijn. Een aantal gratis danslessen zijn op dit moment al beschikbaar op het YouTube kanaal van Kijk, ik dans!.

Ik ga het jaar van 2020 -2021 gebruiken om mijzelf verder te ontwikkelen als illustrator en mijn nieuwe bedrijf Tamar.illustrations verder op te zetten.