Peuterdans

Nieuw! Online danslessen voor peuters en kleuters!

Is jouw kind tussen de 2 en 4 jaar en regelmatig aan het dansen, draaien en bewegen als de muziek aangaat? Probeer dan op dit moment een aantal gratis online danslessen via het YouTube kanaal van Kijk, ik dans! Gewoon thuis dansen in de woonkamer. Wil je op de hoogte blijven wanneer er een nieuw dansverhaal online staat?

Op dit moment geef ik alleen online danslessen.

Tijdens peuterdans staat plezier hebben voorop maar het is meer dan alleen maar bewegen op muziek. Er wordt tijdens de les volop aandacht gegeven aan de fantasie en belevingswereld van jouw kind, de grove en fijne motoriek, taalbegrip, samenspel en ritmegevoel.

Opbouw peuterdansles

In de les zitten een aantal vaste elementen om zo het vertrouwen en het gevoel van veiligheid voor het kind te vergroten. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van dansknuffel ‘Muis’ die elke les komt kijken en iedereen aan het begin van de les wilt begroeten. 

Na een korte kennismaking en warming-up wordt de peuter meegenomen in een mooi dansavontuur. Per maand staat er een nieuw verhaal centraal en gebruiken we ons lichaam om het verhaal in dans en muziek te beleven. De peuters leren zo al op speelse wijze bewust te worden van wat hun lichaam allemaal kan.

Voorbeelden van verhalen uit afgelopen seizoenen zijn: ‘de ruimte, indianen, de seizoenen, dromenland, de onderwaterwereld’.

Online danslessen

Ik geef momenteel geen danslessen op locatie. Wil je wel kijken of jouw peuter het leuk vind om te dansen? Bekijk dan mijn online danslessen en dans met mij mee in je eigen woonkamer.

Star Star Star Star Half Star 4.8/5

Gebaseerd op 45 beoordelingen

Erg leuk hoe de fantasie van de kinderen wordt geprikkeld en hoe ze spelenderwijs de eerste danspasjes leren.

~ Elisabeth ~

BeoordelingenVeelgestelde vragenMeer info

Enkele reacties op onze danslessen voor peuters

“Onze dochter kijkt elke week uit naar de danslessen van juf Tamar. Tamar is erg creatief en bedenkt elke 4 weken een ander thema met bijpassende muziek, pasjes en accessoires om de les beeldend te maken. De muziek kunnen we thuis ook luisteren via Spotify, erg herkenbaar voor onze dochter. Ook krijgen we regelmatig filmpjes van de lessen toegestuurd, een genot om te zien hoeveel plezier de peuters dan hebben.”

~ Tineke Bleeker – Terpstra
Star Star Star Star Star 5/5

“Ik zie hoeveel plezier mijn dochter er in heeft. Tamar laat haar op een speelse manier het dansen ervaren. Ik kan het een ieder aanraden.”

~ Marianne van der Meer-Kamperman
Star Star Star Star Star 5/5

“Wat is het leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen beleven aan het dansen. Elke les is een feestje, waar mijn dochter wekelijks naar uitkeek. Je leert de kinderen op speelse en betrokken manier kennis maken met muziek en ritme. Een aanrader!”

~ Gerda Del Grosso (mama van Emma)
Star Star Star Star Star 5/5

“Leuk, leerzaam en actief. Mijn dochter van 3 geniet van het dansen en ik zie thuis dat ze er ook echt wat van leert. Tamar heeft haar goed mee weten te krijgen. Ook al vond ze het eerst wat spannend, dat is helemaal weg (op de voorstellingsdag na dan ;-))”

~ Anita Lee (mama)
Star Star Star Star Star 5/5

“Je doet het super leuk met de kids en wij merken dat de beleving van onze dochter in de verhalen met de liedjes een positief effect heeft op haar ontwikkeling.”

~ Elynn Hoekstra
Star Star Star Star Star 4/5

“Juf Tamar danst met een enorm enthousiasme met de kinderen en heeft aandacht voor allemaal. Een geweldig gevoel voor hoe je de kinderen mee krijgt en een hele open houding waardoor ze makkelijk benaderbaar is. De lessen zijn geweldig leuk en je ziet dat er veel aandacht aan besteed wordt. Plezier en wat leren worden zo op een waardevolle manier gecombineerd. Wij zien daarnaast dat het goed is voor de sociale vaardigheden van onze dochter, ze is heel vrij en niet verlegen in gezelschap en heeft met dansen en prachtige manier om haar blijheid te uiten. Daarnaast helpt het haar bij het verder ontwikkelen van haar motoriek.”

~ Amy Gooren
Star Star Star Star Star 5/5
Welke kleding dragen de peuters tijdens de lessen?

Tijdens de lessen dragen de kinderen kleding waarin zij zich comfortabel en makkelijk kunnen bewegen.
De kinderen dansen op blote voeten of (dans)schoentjes met een zachte zool, in ieder geval geen normale sokken omdat ze hierop kunnen uitglijden.

Hoelang duurt een dansles?

De danslessen voor peuters duren 45 minuten.

Mogen ouders in de les aanwezig zijn?

Bij de gratis proefles ben je als ouder natuurlijk van harte welkom om te blijven kijken. Op deze manier kun je zien hoe de les gaat en hoe jouw kind het zelf vind. Als je kind de lessen blijft volgen zijn ouders zo min mogelijk aanwezig. Dit hangt natuurlijk af in hoeverre je kind zich veilig genoeg voelt om bij mij te blijven. Jouw aanwezigheid in de les kan in overleg langzaam afgebouwd worden. Uit persoonlijke ervaring zie ik dat de kinderen sneller tot dans komen als er minder ouders bij de les blijven kijken. Dit geeft meer rust en kunnen de kinderen zich beter focussen.

Wat zijn de kosten voor peuterdans?

De danslessen kosten € 24,00 per maand. Uitgaande van 4 lessen per maand. Hiervoor ontvang je maandelijks een factuur. Tijdens schoolvakanties wordt er niet gedanst en deze lessen worden dan ook niet in rekening gebracht.

Bij ziekte of afwezigheid van je eigen kind is de les wel gewoon doorbetaald. 
Als de les niet door kan gaan wegens ziekte of afwezigheid van de docent zal hiervoor geen lesgeld worden berekend. 
Mocht je eigen kind niet aanwezig kunnen zijn in de les dan is er helaas geen mogelijkheid om deze les op een ander moment in te halen.

Kan mijn kind een proefles volgen?

Ja, zodra er plek is op de danslocatie waar je jouw kind wilt laten dansen wordt je uitgenodigd voor een gratis proefles.

Peuterdans in Friesland

De peuterdans lessen kunnen gegeven worden in verschillende plaatsen in Friesland. Bij een aantal van 5 peuters kan de les van start gaan! In de les kunnen als de ruimte het toe laat 12 peuters mee doen.

Op dit moment geeft Kijk, ik dans! les in Leeuwarden en Lemmer.
Bekijk de tijden en locaties van de danslessen.

Danslocatie in Bilgaard