Peuterdans
Online danslessen voor thuis

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor jouw peuter? Ik neem je peuter graag mee op een mooi dansavontuur! Gewoon vanuit de woonkamer meedansen met een interactieve en fantasierijke dansles.

Herkenbaar?

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor jouw peuter of kleuter?

Is er weinig tot geen aanbod bij jou in de buurt?

Wil je thuis uitproberen of peuterdans een leuke activiteit voor jouw kind is?

Wil je niet vastzitten aan een abonnement?

Of ben je als (dans)juf op zoek naar inspiratie voor een beweegles?

Ontdek mijn unieke danslessen

Bewegend leren

Tijdens de online danslessen wordt er aandacht besteedt aan verschillende gebieden binnen de ontwikkeling. Al spelenderwijs oefenen we met nieuwe woorden, het herkennen van kleuren, rekenbegrippen zoals bijvoorbeeld hoog & laag, groot & klein en tellen tot 10.

Lichamelijke ontwikkeling

We weten allemaal dat bewegen gezond is. De video’s stimuleren je kind om d.m.v. muziek, liedjes en verhalen actief mee te doen en in beweging te komen. Er wordt o.a. geoefend aan de balans, ritmegevoel en het benoemen van de verschillende lichaamsdelen.

Samen bezig zijn

Een gezellige quality time moment met je kind. Samen thuis dansen en bewegen aan de hand van een mooi verhaal. Een moment vol positieve aandacht, complimenten en actief bezig zijn. Ik neem jullie graag samen mee op dansavontuur.

Het kan natuurlijk ook dat je als ouder toe bent aan een rust moment voor jezelf. Laat je peuter via de online dansles met mij meedansen en doe zelf de voeten even omhoog. Want die momenten kennen we als ouder ook ;).

Creatief en fantasierijk

We vliegen door de lucht, schilderen de bloemen, zwemmen als een vis of springen in de regenplassen. Aan de hand van een fantasierijk verhaal neem ik je kind mee op een echt dansavontuur. Tijdens de verschillende dansjes worden illustraties gebruikt van ‘Tamar.illustrations‘ om het nog meer te visualiseren en de fantasie te prikkelen. Op deze manier oefenen we spelenderwijs met nieuwe bewegingen en ontdekken we wat ons lichaam kan.

Gratis proefles

Doe mee met deze dansles

Per gekocht dansverhaal ontvang je:

Gemiddeld 25 minuten lesmateriaal

Dansles inclusief warming-up en cooling-down

Een kijk/luister verhaal met kleurige tekeningen van ‘Tamar.illustrations.’

Gemiddeld 4 a 5 oefeningen met uitleg op muziek

Per gekocht dansthema 3 maanden onbeperkt toegang tot de video .

Bonus! Je ontvangt een kleurplaat van het verhaal die je gratis kunt downloaden.

Hoe werkt het?

Koop een dansles

Kies de dansles die je wilt proberen en koop deze in de webshop. Je krijgt automatisch een e-mail met logingegevens tot jouw account op mijn website.

Toegang tot de dansles

Via jouw account heb je 3 maanden onbeperkt toegang tot de gekochte dansles. Je kunt hier zoveel gebruik van maken als je wilt. Na deze drie maanden vervalt de toegang en kan je deze opnieuw aanschaffen of een nieuw dansverhaal kiezen.

Veel dans- en speelplezier

Bij elk dansverhaal ontvang je verschillende tips en extra’s om het maximale uit de online dansles te halen!

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn de video’s geschikt?

De online peuterdans video’s voor zijn gericht op peuters & kleuters. In de praktijk zie ik dat ook oudere broers of zussen en natuurlijk ouders het ontzettend leuk vinden om mee te dansen. Maak er thuis een dansfeestje van met het hele gezin!

Wat kan ik van de dansvideo’s verwachten?

Alle video’s zijn door Tamar persoonlijk opgenomen en bewerkt. De video’s zijn afwisselend en duren +/- 30 minuten. Door de vele afwisseling wordt de aandacht van het kind vastgehouden. De kijkers worden actief betrokken tijdens de uitleg momenten. In de video’s is er ook herhaling en herkenbaarheid. Dit is prettig voor jonge kinderen zodat het vertrouwd voelt. Op deze manier weten de jonge kijkers wat ze kunnen verwachten. Er is bijvoorbeeld een vaste opbouw van elke dansles. We starten altijd met dansmuis, beginnen met een korte warming up, luisteren naar een kijk/luister verhaal, dansen en bewegen over het verhaal en sluiten rustig af.

Zijn er extra attributen nodig tijdens de dansles?

Dit verschilt per dansvideo. Bij elk dansverhaal staat in de beschrijving beschreven wat er thuis alvast klaargelegd kan worden voor tijdens de dansles. Dit kan bijvoorbeeld een doek, een ballon of knuffel zijn. Het zijn attributen die bijna iedereen wel in huis heeft.

Zit ik vast aan een abonnement?

Nee, je betaald per dansthema. Na betaling is de video 3 maanden op jouw account zichtbaar en kun je in deze periode onbeperkt kijken. Na deze 3 maanden wordt de video automatisch uit jouw account verwijderd.

Kan ik meerdere dansverhalen kopen?

Ja, alle dansverhalen die in het aanbod te zien zijn kan je aanschaffen. De verschillende dansverhalen verschijnen na betaling in jouw persoonlijke account.

Wat is peuterdans?

Peuterdans is dansles gericht op kindjes van 2-4 jaar. Het leert je kindje zijn of haar lichaam te ontdekken door te bewegen op muziek.

Wat maakt mijn lessen peuterdans uniek?

Tijdens de online danslessen van ‘Kijk ik dans!’ komen verhalen tot leven d.m.v. muziek, dans en beweging. Niet zomaar willekeurige verhalen maar unieke dansverhalen die op maat gemaakt zijn voor de danslessen. Allemaal geschreven en geïllustreerd door mijzelf. Door vooral instrumentale muziek erbij uit te zoeken is er nog meer vrijheid om met het lichaam invulling te geven aan de verschillende oefeningen. Er is geen goed of fout, plezier hebben staat voorop!
Het gaat in deze lessen peuterdans niet om het aanleren van korte dansjes en danspasjes. Het is een middel om spelend te ontdekken, te leren, te bewegen en dat allemaal op muziek.

Vanuit mijn pedagogische achtergrond verwerk ik in de dansles verschillende ontwikkelingsgerichte oefeningen. We gebruiken onze zintuigen, ontdekken ons lichaam, zingen, praten en luisteren. Dit allemaal in een dikke jas vol fantasie waardoor de lessen hierdoor aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Het is een leerzame beleving waarin alle zintuigen gebruikt worden om de ontwikkeling van het jonge kind te stimuleren.

Bij elk dansverhaal ontvang je daarnaast verschillende tips en extra’s zodat je thuis het maximale uit de online les kan halen.

Door het gebruik van een verhaal en bijbehorende illustraties worden de oefeningen visueel gemaakt. Abstracte begrippen zoals groot, zwaar, klein, zacht worden vertaald naar; bewegen als een olifant, sluipen als een muis, glijden als een slak, zweven als een vogel. Jonge kinderen kunnen zo de opdracht makkelijker vertalen naar een beweging. Het is een speelse manier van leren en ontdekken wat vooral heel veel plezier geeft.