Peuterdans

Is uw kind tussen de 2 en 4 jaar en regelmatig aan het dansen, draaien en bewegen als de muziek aangaat? Schrijf uw kind dan in voor een proefles peuterdans!

Tijdens peuterdans staat plezier hebben voorop maar het is meer dan alleen maar bewegen op muziek. Er wordt tijdens de les volop aandacht gegeven aan de fantasie en belevingswereld van uw kind, de grove en fijne motoriek, taalbegrip, samenspel en ritmegevoel.

Opbouw peuterdansles

In de les zitten een aantal vaste elementen om zo het vertrouwen en het gevoel van veiligheid voor het kind te vergroten. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van dansknuffel ‘Muis’ die elke les komt kijken en iedereen aan het begin van de les wilt begroeten. 

Na een korte kennismaking en warming-up wordt de peuter meegenomen in een mooi dansavontuur. Per maand staat er een nieuw verhaal centraal en gebruiken we ons lichaam om het verhaal in dans te beleven. De peuters leren zo al op speelse wijze bewust te worden van wat hun lichaam allemaal kan.

Voorbeelden van verhalen uit het afgelopen seizoen zijn: ‘de ruimte, indianen, de seizoenen, dromenland, de onderwaterwereld’.

Elk seizoen staan er weer nieuwe verhalen klaar om uit gedanst te worden. Het thema wisselt om de drie à vier lessen. 

Interesse?

Heeft u interesse in peuterdans in Friesland? Neem dan contact op voor het aanvragen van info over lestijden en locaties of meldt uw peuter direct aan voor een gratis proefles peuterdans.

Gratis proefles » Locaties

     Beoordeeld met een 9,6

Erg leuk hoe de fantasie van de kinderen wordt geprikkeld en hoe ze spelenderwijs de eerste danspasjes leren.

~ Elisabeth ~

Grietje Meindertsma

De lessen zijn afwisselend en op een speelse manier. Leuke die thema's per maand. Sygrid ging er altijd met veel plezier naartoe.

Grietje Meindertsma Mama https://www.facebook.com/gmeindertsma/posts/1103508883056716:0 6 juni 2017

Anita Lee

Leuk, leerzaam en actief. Mijn dochter van 3 geniet van het dansen en ik zie thuis dat ze er ook echt wat van leert. Tamar heeft haar goed mee weten te krijgen. Ook al vond ze het eerst wat spannend, dat is helemaal weg (op de voorstellingsdag na dan 😉 )

Anita Lee Mama https://www.facebook.com/anita.boonstra/posts/10204613110278683:0 6 juni 2017

default image

Wat is het leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen beleven aan het dansen. Elke les is een feestje, waar mijn dochter wekelijks naar uitkeek. Je leert de kinderen op speelse en betrokken manier kennis maken met muziek en ritme. Een aanrader!

Gerda Del Grosso Mama van Emma 3 juli 2016

Peuterdans in Friesland

De peuterdans lessen kunnen gegeven worden in verschillende plaatsen in Friesland. Bij een aantal van 5 peuters kan de les van start gaan! In de les kunnen als de ruimte het toe laat 12 peuters mee doen.

 

De afgelopen 2 jaar heeft Kijk, ik dans! o.a. lesgegeven in: 

Op de pagina met het lesrooster vind u de huidige leslocaties.