Gratis download ‘dagritmekaarten’!

We zitten in deze periode veel thuis met elkaar. Wegens de lockdown kunnen de kinderen ook nog niet naar school. Ik vind het zelf best lastig om een goede verdeling te maken tussen werk, huishouden, werkjes voor school en de quality time momenten samen. Vaak blijf ik langer in mijn eigen werk hangen en wordt dat half uurtje schermtijd voor m’n dochter toch weer net wat langer dan gepland. Elke dag moet ik in deze lockdown periode heel bewust kiezen waar ik mijn tijd aan wil besteden. Daarom heb ik besloten om deze tijd efficiënter in te delen met hulp van mijn eigen gemaakte dagritmekaarten. Meteen een goed voornemen voor het nieuwe jaar!

Hoe deel je als gezin de dag tijdens een lockdown efficiënt in?

Ik deel graag met jullie een een paar tips! Hopelijk kan ik jullie inspireren en motiveren om je dag goed in te plannen en de taken die gedaan moeten worden af te krijgen.

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van te voren wat de hoofdfocus van jouw week zal zijn. Dit kunnen een aantal punten zijn die gedaan moeten worden en schrijf deze op in een agenda of op een krijtbord. Maak het jezelf niet te moeilijk door een waslijst aan punten te verzamelen maar kies max. 3-5 hoofdpunten uit die je in een week af wilt ronden. Hierin kan je ook nog onderscheid maken in werk en privé. Een voorbeeld van een van mijn punten deze week is: Werk = administratie op orde krijgen en privé = boodschappen in huis halen.
  2. Verspreid deze weekpunten door elke dag 1 van deze hoofdpunten uit te kiezen. Op deze manier kun je ook werkelijk elke dag iets afstrepen. Als het grotere taken zijn kun je elke dag een stukje doen zodat het werk zich mooi verspreid over de week. Op deze manier geef je jezelf ruimte om werk en gezin met elkaar af te wisselen en de dag in stukjes te delen.
  3. Maak de dagindeling inzichtelijk voor jezelf en je gezin. Hiervoor zijn dagritmekaarten natuurlijk ideaal! Jonge kinderen kunnen nog niet volledig overzien hoe een dag eruit gaat zien. Daarnaast geeft het vertrouwen en veiligheid als ze weten wat ze kunnen verwachten. Ze zien aan de kaarten in welke volgorde iets gaat plaatsvinden en dat is fijn. Je kan ook samen met jouw kids de kaarten uitkiezen van de dag. Op die manier geef je ze zeggenschap over hun dag wat ook mee bouwt aan hun zelfvertrouwen, verantwoordelijkheid en motivatie. Want als ze iets mogen doen wat ze zelf hebben gekozen zullen ze hier vaak langer met plezier mee bezig zijn.

Ik heb het zoekwerk naar leuke dagritmekaarten al voor jullie al opgelost, want hieronder vind je een gratis download naar een unieke set dagritmekaarten. Zelfs dansmuis kan een plekje krijgen in jullie dagplanning zodat er op een vast moment in de week of dag ook nog gedanst kan worden met een van de online danslessen! 😉

Last but nog least…..Wees niet te hard voor jezelf en neem de tijd om jezelf een schouderklopje te geven. Het is niet erg als het thuiswerken even niet lukt of als je niet aan de punten toe komt die je eigenlijk had willen doen. Laten we elke dag met frisse moed en energie in gaan en genieten van de kleine geluksmomentjes van de dag.

#samensterk

1 gedachte over “Gratis download ‘dagritmekaarten’!”

Reacties zijn gesloten.