Een grote beslissing

Daar zit ik dan, achter mijn laptop. Terugdenkend aan de afgelopen maanden. Wat kan er in een korte tijd veel veranderen! Een diepe zucht… Het was geen makkelijke tijd maar toch heeft deze periode mij ook mooie dingen gebracht. Ik neem jullie in deze blog mee in een terugblik op de afgelopen periode en tot welke grote beslissing ik nu ben gekomen.

Van fysiek naar online

Op het moment dat ik half maart noodgedwongen de lessen moest stoppen wegens het Covid-19 virus heb ik meteen die week daarna een alternatieve online les gemaakt voor de leden. Dit was een succes en werd goed ontvangen. Dus al gauw volgde er een openbare video op YouTube en deze eerste lentevideo werd massaal gedeeld. De video is inmiddels 36.000 keer bekeken! WOW!

Het maakt niet meer uit waar je woont, iedereen kan nu met de dansverhalen van ‘Kijk, ik dans’ meedansen! Dat is het mooie van de online lessen je kan het gewoon thuis uitproberen! Niet voor elke peuter of kleuter werken de online video’s. Toch heb ik meerdere lieve berichtjes gehad uit zowel Nederland als België dat er wekelijks enthousiast wordt meegedanst. Daar wordt ik zo blij van! Heel mooi dat ik tijdens deze gekke periode een vrolijk dansmomentje in de woonkamers mocht brengen.
Wordt er bij jou thuis gedanst met de video’s van Kijk, ik dans!? Als je tips, opmerkingen of thema suggesties hebt zodat ik de video’s kan verbeteren dan hoor ik het graag! Dit kan in een reactie onder deze blog. 

Inmiddels staan er 8 dansvideo’s online en ben ik in 3 maanden tijd van 44 abonnees naar bijna 560 abonnees gegroeid! (still growing) Ik ben ontzettend dankbaar dat deze groei is gekomen. Er liggen namelijk nog veel dansverhalen te wachten om in nieuwe online dansvideo’s tot leven te komen. Vanaf september zullen er dan ook weer nieuwe online lessen beschikbaar komen! Meer informatie hierover volgt nog.

Dansjuf & illustrator

Doordat ik geen wekelijkse lessen meer kon geven had ik meer tijd om te illustreren en te tekenen. Alle illustraties in de danslessen en de verhalen zijn door mijzelf gemaakt en geschreven. Creativiteit is in mijn genen meegegeven. Mijn oma werkte net als ik nu met aquarelverf en mijn moeder is kunstenares en werkt met acrylverf. Daarnaast schrijft mijn vader eigen liederen en gedichten. 

Er lagen voor de coronacrisis al plannen om meer met het illustreren te doen. Want naast het illustreren van de maandelijkse dansverhalen en wat kleine illustratieopdrachten tussendoor had ik verder weinig tijd om dit uit te werken. Nu ik er wel meer tijd voor heb komt het allemaal in een stroomversnelling. Ik vond het dan ook super leuk om als try-out de webshop van Kijk, ik dans! te openen met mijn zelfgemaakte kaartenset. Ze zijn ontzettend goed verkocht en dat smaakt naar meer!

De grote beslissing

Ja, ja na lang nadenken heb ik met pijn in mijn hart besloten om het komende seizoen geen nieuwe lessen peuter- of kleuterdans te starten. Ik ga het komend jaar gebruiken om mijzelf verder te ontwikkelen als illustrator en mijn nieuwe bedrijf Tamar.illustrations verder op te zetten.

Een grote stap om ‘Kijk, ik dans!’ na 6 jaar lesgeven enigszins stil te leggen. Want wat was het een mooie periode met alleen maar groei. Soms is het nodig om goede dingen te stoppen, een andere koers in te gaan en te zien wat voor nieuws er verder kan komen. Op deze manier kan je jezelf blijven ontwikkelen want groei zit meestal buiten je comfortzone. Ik kijk dan ook nieuwsgierig vooruit wat deze stap mij verder gaat brengen.

En… ik zie het niet als een definitief afscheid van het lesgeven. Ik hou voor nu zeker de mogelijkheid open om weer te starten met de groepslessen wanneer dit weer goed voelt. In plaats van de fysieke groepslessen zal ik wel les blijven geven via de online lessen met nieuwe dansverhalen en nieuwe illustraties. 

Laat in een reactie onder dit bericht weten hoe jij deze afgelopen periode hebt ervaren. Heeft de corona tijd jou mooie of minder mooie dingen gebracht? Zou je zelf een andere koers in willen gaan en dromen willen na streven? Zo ja, wat houdt je daarin tegen?

7 gedachten over “Een grote beslissing”

 1. Je online dansen waren voor mijn kinderen een genot om aan mee te doen. En ik was onder de indruk van je illustrator technieken. Prachtig die tekeningen en verhalen. Mooie keuze maak je om ook hierin te gaan groeien. Succes en we blijven je volgen!

 2. Wij hebben genoten van de prachtige danslessen en illustraties. De kaarten hangen op de kast en het kroontje wordt vaak gedragen!

  Wij kijken uit naar nog meer leuke online lessen!

 3. Lieve Tamar, ik heb zo genoten van alles wat jij gedaan hebt en vond het super leuk om mee te genieten. Voor mij zo herkenbaar. Jij in de dans ik had dat in peuter en kleuter gym. Met je dans nam ik mijn kleindochter mee naar de filmpjes en wat genoot ook zij van jou creativiteit. Ik denk dat je een heel goede beslissing hebt genomen en wens je veel plezier en inspiratie in je nieuwe uitdaging.
  Heel veel liefs ❤️💋

 4. Wat fijn om te lezen dat je deze beslissing hebt genomen! Je bent heel creatief en enthousiast. Zo kom je in ieder geval over in je video’s, maar ik zie dit ook terug in je illustraties! Mijn peuter/kleuter meisjes en ik, hopen dat we kunnen blijven genieten van jou en je creativiteit. We wensen jou veel succes en plezier!!!

 5. Lieve Tamar, mooi die uitdaging aan te gaan….je hebt veel talenten. Soms is durven om het vertrouwde lid te laten een kans om weer mooie nieuwe dingen te ontwikkelen. Het gaat je vast lukken, succes…..🌺

 6. Beste Tamar, onze zoon Karel (2) heeft met heel veel plezier naar je video’s gekeken en wil nu iedere dag dansen. Heel leuk!

 7. Ha Tamar! Je bent voor ons een lifesaver geweest gedurende corona tijd. Wij hebben in die tijd onze tweede dochter gekregen en toen ik niet meer op of om kon, zette ik elke ochtend een video van je op, kreeg mijn dochter even lekker beweging, kon ik even uitpuffen! Je was een vast onderdeel van ons ochtendritueel! 🙂 en nu ook nog geregeld, dus ik kijk uit naar de nieuwe video’s!
  Liefs, Marlies en dochter Jet

Reacties zijn gesloten.