Home » Nieuws

Categorie: Nieuws

Nieuwsberichten met een algemeen karakter over activiteiten, gedachten en ideeën van Kijk, ik dans! Peuterdans, Kleuterdans of anders.

Aftellen tot de danslessen van 2018 weer gaan beginnen!

Mama wanneer begint de dansles? Is juf nog steeds op vakantie? Sommige ouders vertellen wel eens dat hun peuter of kleuter wekelijks vraagt of de dansles weer gaat beginnen. Het is dan ook lang wachten tot die eerste dansles weer gaat beginnen. Wat betekent ‘straks’, ‘bijna’ of ‘morgen’? Deze woorden zijn voor peuters en kleuters vaak nog erg abstract want hun tijdsbesef is nog niet helemaal ontwikkeld.

Door gebruik te maken van een aftelkalender kunnen kinderen op een speelse manier de tijd ‘meten’ hoe lang het nog duurt. Een nieuw seizoen betekent weer een nieuwe aftelkalender.

Volgende week gaan de lesjes weer beginnen en daarom kan er nu thuis afgeteld worden tot de eerste dansles. Elke dag mag er een vakje ingekleurd worden of kan er een sticker op geplakt worden.

Tellen jullie thuis samen met mij af?

Download hier de aftelkalender van Kijk, ik dans!

Liever geen gegriezel in de dansles

Het einde van de maand oktober komt in zicht. Ik loop door de winkel om inspiratie op te doen voor nieuw lesmateriaal. De herfstspullen, egeltjes, paddestoelen en plastic herfst blaadjes staan alweer in de sale. De nieuwe schappen zijn gevuld met enge pompoenen, griezel maskers, heksen hoedjes en skeletten. Halloween staat voor de deur, ik heb hier persoonlijk helemaal niets mee. Het lijkt of het elk jaar steeds uitgebreider ‘gevierd’ wordt. Ik voel er zelf dan ook niets voor om dit griezelthema mee te nemen in de dansles en dat gaat ook niet gebeuren. Nu ik zelf mama ben zou ik niet willen dat mijn dochter als heks of spook door de kamer heen danst. Toch krijgen jonge kinderen hier steeds meer voorbeelden van te zien. Zoals de griezelige spullen in de winkel of Halloween fragmenten op tv. Waar ligt eigenlijk de oorsprong van dit ‘feest’? Ik ben de geschiedenis ingedoken met behulp van Google en heb er opnieuw wat over gelezen. (Wil je er zelf eens wat meer over lezen klik dan hier of lees deze blog want dit is zeker stof om over na te denken;)

Lees meer »

Hoeveel nachtjes slapen nog?

Mama wanneer begint de dansles? Hoeveel nachtjes slapen nog? Het is soms lang wachten tot die eerste dansles weer gaat beginnen. Wat betekent ‘straks’, ‘bijna’ of ‘morgen’? Deze woorden zijn voor peuters en kleuters vaak nog erg abstract want hun tijdsbesef is nog niet helemaal ontwikkeld.

Door gebruik te maken van een aftelkalender kunnen kinderen op een speelse manier de tijd ‘meten’ hoe lang het nog duurt. Kijk, ik dans! heeft haar eigen aftelkalender gemaakt met een tekening met onze dansmuis erop!

Volgende week gaan de lesjes weer beginnen en daarom kan er nu thuis afgeteld worden tot de eerste dansles. Elke dag mag er een vakje ingekleurd worden of kan er een sticker op geplakt worden.

Tellen jullie thuis samen met mij af?

Download hier de aftelkalender van Kijk, ik dans!

Dansthema: Mooiste vis in de zee

Het nieuwe dansseizoen gaat beginnen!

De zomervakantie is voorbij, iedereen is hopelijk weer uitgerust zodat we met frisse energie een nieuw dans avontuur aan kunnen gaan.

Deze week start het nieuwe dans seizoen met de eerste lessen peuterdans en kleuterdans in Leeuwarden, Lemmer en Harlingen. Ik heb ontzettend veel zin om de kinderen die vorig jaar mee hebben gedanst weer te zien maar ook om heel veel nieuwe peuters en kleuters te verwelkomen die komen dansen.

Lees meer »

Dansworkshop BSO

Dansworkshop BSO Vandaag in Drachten

Kijk, ik dans! heeft een dansworkshop gegeven voor kinderen van 4 tot 7 jaar op BSO Vandaag in Drachten. De dansworkshop werd gegeven in een ruimte van kinderboerderij De Naturij.
Na een korte kennismaking met de kinderen en een warming-up veranderde de kinderen in stoere piraten. Ze klommen in de mast, lieten hun spierballen zien en keken door hun verrekijker.
Al dansend lieten ze een heus waterballet zien tussen de golven van de zee en er werd zelfs gebruik gemaakt van een schatkaart om een schat te vinden.

Lees meer »

Harlingen

Binnenkort peuterdans in Harlingen!

Yeah! Kijk, ik dans! start binnenkort met een les peuterdans in Harlingen.
Is uw peuter ook dol op dansen en bewegen op muziek, meldt uw peuter dan nu aan voor een gratis proefles.

De les peuterdans gegeven door Tamar Oosterloo is meer dan dansen muziek. Er wordt bewust gekeken naar verschillende gebieden binnen de ontwikkeling van een peuter. Zoals het stimuleren van de sociale omgang met andere kinderen, het uitbreiden van de woordenschat en taalontwikkeling door het behandelen van verschillende thema’s en het vertellen van verhalen. Natuurlijk worden de kinderen uitgedaagd om te ontdekken wat hun lichaam allemaal kan. Dit alles in een speels dans avontuur!

Lees meer »