Kleuterdans

Nieuw! Online danslessen voor peuters en kleuters!

Is jouw kind tussen 4 & 5 jaar en dol op dansen en bewegen op muziek? Probeer dan op dit moment een aantal gratis online danslessen via het YouTube kanaal van Kijk, ik dans! Fijn thuis dansen in de woonkamer met interactieve dansvideo’s. Wil je op de hoogte blijven wanneer er een nieuw dansverhaal online staat?

Bij kleuterdans wordt er tijdens de les aandacht gegeven aan de basis van klassiek ballet. Aan de orde komen o.a. de eerste positie, tweede positie, op je tenen ‘relevé’ of een mooie pirouette en het sierlijk bewegen van het lichaam en de armen. Hierbij wordt goed gelet op de lichaamshouding, ritmegevoel en coördinatie.

Daarnaast staat in elke les een thema centraal die aansluit bij de belevingswereld van het kind. Al spelenderwijs dansen de kleuters een verhaal uit en ontdekken zo wat hun lichaam allemaal kan. Hierbij wordt gelet op samenspel, fantasie, creativiteit, taal en rekenbegrip en muzikaliteit.

Interesse?

Bekijk de online danslessen in de shop.

Star Star Star Star Half Star 4.8/5

Gebaseerd op 45 beoordelingen

Enkele reacties op onze kleuterdanslessen

“De lessen vonden wij erg leuk voor Amy. Ze heeft er spelenderwijs een heleboel geleerd. Vooral ook zelfvertrouwen en heel veel plezier maar ook verschillende bewegingen, hoog, laag, hard, zacht, de seizoenen, dieren geluiden etc. Je biedt leuke verschillende thema’s aan wat de kindjes boeien. Wat mij opviel is je veel afwisseling hebt. Dus geen liedjes die echt lang duren. Ook contact maken met de andere kinderen vond ze leuk. Dus niet voor jezelf dansen, maar echt met elkaar. Veel herhaling en herkenning in liedjes dit vond Amy leuk en ging thuis ook de dansjes nadoen als ze het liedje hoorde. Je hebt veel geduld en overwicht. Je laat ze vrij en omdat je het enthousiast doet worden ze wel geprikkeld weer mee te doen.”

~ Renee Meelker
Star Star Star Star Star 5/5

“Onze beide meisjes gaan altijd met veel plezier naar de dansles. Naast de basisbeginselen van dans is er ook voldoende ruimte om vrij te bewegen. Ook zijn de wisselende thema ’s hartstikke leuk. Na de zomerstop komen we weer!”

~ Inez
Star Star Star Star Star 4/5

“Tamar weet de kinderen op een leuke, lieve manier enthousiast te maken om te dansen. Daarin leren ze onder andere op een leuke, speelse manier te bewegen, hun fantasie te gebruiken en met elkaar samen te werken.”

~ Liselot Veltman
Star Star Star Star Star 5/5

“Leuke liedjes en originele dansen. Manier van les geven is rustig, duidelijk en vooral iedereen erbij betrekken. Maar ook ieder kind zichzelf laten zijn. Kleine groepjes. Ik zou het elke ouder aanraden als je een kind hebt die van muziek houd en dansen.”

~ Franciska Sijtsma
Star Star Star Star Star 5/5