Gratis download ‘Werkblad winterkleding’

Brrr… wat is het soms koud deze wintermaanden. Gister zat ik op de fiets met zo’n waterkoude wind erbij en toen kwam er ook nog een natte sneeuwbui over me heen. Nou dan begin ik toch wel weer te verlangen naar die eerste warme lente zon. Als het dan winter is, laat het dan maar flink friezen met een pak sneeuw erbij dan heb je er tenminste nog plezier aan. 

Dansthema winter

Gelukkig kunnen we ons voor het koude weer warm aankleden en als er buiten geen sneeuw is halen we de winterpret naar binnen met de gezellige winterdansles! In dit dansverhaal benoem ik al een aantal keren de woorden voor de verschillende kledingstukken. Zoals ‘de wanten’, ‘de muts’ en ‘de sjaal’. Als aanvulling heb ik er nu een extra werkblad bij gemaakt. Zeker in een periode als er veel kinderen door quarantaine thuis zitten is het handig om wat werkbladen of kleurplaten bij de hand te hebben. Zo heb je na het dansen er meteen een leuke en leerzame activiteit bij om de dag verder nuttig in te vullen.

Je kunt dit werkblad hieronder gratis downloaden en uitprinten. Kleur de plaat mooi in en verbind met een lijn de woorden met de juiste kledingstukken. Als je kind nog niet kan lezen kun je dit samen doen door de woorden voor te lezen. Herhaal de woorden van de kledingstukken tijdens de activiteit meerdere keren of laat je kind het woord zelf benoemen door het kledingstuk aan te wijzen. Hoe vaker het woord herhaald wordt hoe sneller de nieuwe woorden blijven hangen. Op deze manier werk je aan het vergroten van hun woordenschat. Het is belangrijk om bij het benoemen van de woorden het juiste lidwoord erbij te benoemen. Dit helpt weer in het vormen van correcte zinnen.

Dansen en kleuren jullie thuis met ons mee?

Dan wens ik jullie veel dans en kleur plezier thuis!