DIY – Maak je eigen dansvlinder!

De komende drie weken kunnen we niet samen komen voor de les peuterdans en kleuterdans. Daarom is er als alternatief online dansles door middel van interactieve video’s! Tijdens mijn lessen maak ik altijd veel gebruik van concreet dansmateriaal. Zoals placemats om op te springen, knuffels, stempels, linten, sjaaltjes, bellenblaas, muziekdoosjes, hoeden en nog veel meer! Ja, mijn zolder is een heus winkeltje met al die mooie spulletjes, boeken en knuffels!

Het dansmateriaal zorgt ervoor dat het thema tot leven komt en geeft de oefeningen een extra dimensie. De kinderen gaan hun zintuigen en lichaam nog meer gebruiken. Hoe voelt het materiaal? Hoe beweegt het op de muziek? Kunnen we er op springen of er mee zwaaien? Kunnen we er hoog en laag mee bewegen of snel of langzaam?

De dansvlinder!

Nu ik online dansles geef is het even zoeken welke oefeningen er ook thuis volledig beleefd kunnen worden zonder al dat dansmateriaal. Daarom deze ‘Do It Yourself’ – knutsel je eigen dansmateriaal! Ter voorbereiding op de lente video die volgende week online komt, kan je nu alvast aan de slag met het maken van je eigen dansvlinder!

Ik ben heel nieuwsgierig hoe jouw vlinder eruit gaat zien! Je kan een foto delen van je dansvlinder onder het bericht op Facebook. Dat zou ik heel erg leuk vinden!

Bewaar hem goed voor de volgende dansvideo dan kan je thuis met je eigen gemaakte vlinder dansen!