Inspiratie

Inspirerende artikelen over peuterdans, kleuterdans en gerelateerde onderwerpen.

Kriebelliedje ‘Er was er eens een spinnetje’

spin en muis

Mijn vader is een echte woordkunstenaar. Al zo lang als ik mij kan herinneren maakt hij zelf liederen en prachtige gedichten. In mijn kindertijd kwamen er dan ook vaak zelfbedachte liedjes en versjes voorbij. Waaronder dit kriebelliedje die vaak voor het slapengaan samen werd gezongen en voor veel plezier zorgde. Er volgde meerdere coupletten, van spinnetjes, muggetjes, bijtjes en torretjes. Nu leer ik dit liedje weer aan mijn eigen kinderen en zo zal het (hoop ik) vast nog veel generaties door gegeven worden.

Lees meer

Gratis download ‘Werkblad winterkleding’

Brrr… wat is het soms koud deze wintermaanden. Gister zat ik op de fiets met zo’n waterkoude wind erbij en toen kwam er ook nog een natte sneeuwbui over me heen. Nou dan begin ik toch wel weer te verlangen naar die eerste warme lente zon. Als het dan winter is, laat het dan maar flink friezen met een pak sneeuw erbij dan heb je er tenminste nog plezier aan. 

Lees meer

gratis download sinterklaas

Gratis download ‘Sinterklaas kleurplaat’

Het is weer de tijd van Sinterklaas! Ja, ja, de voorpret is begonnen, ik vind het altijd een gezellige tijd. Het wordt buiten kouder en eerder donker. De kaarsjes gaan weer aan en dan met pepernoten op tafel het Sinterklaas journaal kijken.

Dit is natuurlijk de periode om ook heerlijk mee te dansen met ‘Het grote Sinterklaasverhaal‘ van Kijk, ik dans!. Je kan samen met Mirre en mij vanuit je eigen woonkamer een echt hulppietje worden. We gaan tijdens de dansles samen de luie pieten wakker dansen, cadeautjes zoeken, over het dak balanceren en varen op de grote stoomboot!

Lees meer

Dagritmekaarten

Gratis download ‘dagritmekaarten’!

We zitten in deze periode veel thuis met elkaar. Wegens de lockdown kunnen de kinderen ook nog niet naar school. Ik vind het zelf best lastig om een goede verdeling te maken tussen werk, huishouden, werkjes voor school en de quality time momenten samen. Vaak blijf ik langer in mijn eigen werk hangen en wordt dat half uurtje schermtijd voor m’n dochter toch weer net wat langer dan gepland. Elke dag moet ik in deze lockdown periode heel bewust kiezen waar ik mijn tijd aan wil besteden. Daarom heb ik besloten om deze tijd efficiënter in te delen met hulp van mijn eigen gemaakte dagritmekaarten. Meteen een goed voornemen voor het nieuwe jaar!

Lees meer

Diy Dansvis

DIY – Maak je eigen dansvis!

Deze week komt alweer het vierde dansverhaal online op het Youtube kanaal van Kijk, ik dans!. Ter voorbereiding voor deze dansles kan er thuis alvast nieuw dansmateriaal geknutseld worden. Vandaag laat ik zien hoe je heel makkelijk een dansvis maakt van een vaatdoekje of wat vilt. Je kan niet alleen dansen met deze vis maar ook nog meer leerzame activiteiten doen. In de bijlage vind je twee voorbeelden hoe je de vissen nog meer kan gebruiken.

Lees meer

Diy Koningskoekjes

DIY – Maak je eigen Koningskoekjes!

Maandag is het Koningsdag – of Woningsdag zoals we dat dit jaar noemen. Op deze dag worden er al digitaal en online verschillende feestelijke alternatieven georganiseerd. Daar komt nu ook een feestelijke dansles bij die maandagochtend online komt. In het nieuwe dansverhaal bakt een kleine prinses als cadeau voor de koning de heerlijkste koningskoekjes. Maandag maken we dansend op muziek de koekjes maar echte koekjes bakken in de keuken is natuurlijk ook hartstikke leuk! Daarom deel ik met jullie dit heerlijke koekjesrecept die wij afgelopen week hebben uitgeprobeerd.

Lees meer

DIY Dansster maken

DIY – Maak je eigen dansster!

Bij de dansverhalen geef ik tips om het maximale uit de online dansles te halen. Hoe leuk is het om je eigen dansmateriaal te maken! Want dansen met je eigen knutsel is natuurlijk wel heel erg gaaf! Zo heb ik al eerder geschreven over de knutsel bij het lente thema. Hiervoor kan je een mooie dansvlinder maken, deze tutorial vind je hier. In deze blog vind je de DIY tutorial voor het maken van je eigen dansster! Leuk om te gebruiken bij het dansverhaal over de ruimte of bij de dansles over Kerst in het Winterbos!

Lees meer

DIY Dansvlinder

DIY – Maak je eigen dansvlinder!

De komende drie weken kunnen we niet samen komen voor de les peuterdans en kleuterdans. Daarom is er als alternatief online dansles door middel van interactieve video’s! Tijdens mijn lessen maak ik altijd veel gebruik van concreet dansmateriaal. Zoals placemats om op te springen, knuffels, stempels, linten, sjaaltjes, bellenblaas, muziekdoosjes, hoeden en nog veel meer! Ja, mijn zolder is een heus winkeltje met al die mooie spulletjes, boeken en knuffels!

Lees meer

Dansregels

Dansregels met een gouden randje

Aan het begin van een nieuw seizoen moeten de kinderen nog ontdekken wat er precies van ze verwacht wordt in de dansles.  Daarom is het goed om ze hierover duidelijkheid te geven. Wanneer wordt er geluisterd?  Wanneer wordt er gedanst? Wanneer wordt er naar elkaar gekeken en wanneer is er ruimte om je vrij te uiten in dans of om gezellig te kletsen?

Lees meer